Perkara Paling Susah dalam Berniaga

Assalamualaikum wbt

Baru-baru ini blogwalking di blog En. Ahmad Faizal aka Mr. Titan – topik Benda Paling Susah Nak Buat Dalam Bisnes Benda (klik je pada link).

Saya teringat perbualan saya dengan beberapa rakan yang turt berniaga, tak kira kami sesama Shaklee, atau dengan rakan-rakan perniagaan online lain, dan juga dalam menguruskan perniagaan kebaya dan batik keluarga.

Yup, hanya orang yang berniaga je tahu naik turun, susah senang berniaga.

Mari kita lihat, apa perkara-perkara tu… Read more

Suplemen Dietari No. 1 Pilihan MamaHantek

Kalau orang tanya saya, dalam banyak-banyak dietary supplement, yang mana satukah favourite saya?

Kenapa saya suka sangat dietary supplement ni?

Apa kelebihan dietary supplement ni sampaikan saya nak kena taip panjang-panjang satu artikel, lepas tu share dengan anda pembaca? Read more

Solusi Raya Aidilfitri 2016

Assalamualaikum wbt

Jika baru-baru ni saya kira dah cerita sikit resolusi sempena Ramadhan dalam post saya yang lepas – Catatan 20 Ramadhan 2016.

Kali ni solusi raya pula. Solusi ke resolusi? Hantem jer labu ehehe…

Solusi ni khas untuk hari raya Aidilfitri yang bakal menjelma.

Berlainan dengan resolusi Ramadhan hari tu yang menjadi resolusi seumur hidup, insyaallah, resolusi raya ini terpakai untuk raya ini sahaja 😄😄😄…  Read more

Coretan 10 Hari di Wad K9 (Part 2 – What Not to Say & What to Say to Depressed People)

Sebahagian nota harian saya bersama sketches sebagai terapi seni di wad K9

Assalamualaikum wbt

Saya telah berkongsi sedikit sebanyak apa yang berlaku dalam wad psikiatri dan kesihatan mental, sedikit sebanyak tentang stigma dan kesan stigma.

Kali ni, saya nak kongsi apa yang patut dan tidak patut kita katakan kepada orang-orang yang depressed atau murung ni.

Saya menulis berdasarkan apa yang emosi saya rasakan setiap kali mendengar kata-kata berupa sokongan dan semangat, namun adakalanya sebahagian itu sebenarnya tak sesuai untuk diperkatakan.

Apabila saya membaca blog-blog pesakit depression juga, kebanyakan mereka juga memperkatakan hal yang sama. jadi, sekurang-kurangnya dapat mengurangkan kekeliruan saya tentang respon emosi saya ni – adakah saya ni terlampau sensitif atau memang natijah respon adalah common.

Read more

Fenomena Nasi Moo Cow Cow & Hot Box BBQ di Temerloh (Sampaikan MamaHantek confused nak berbaris kut mana, panjang weiii!)

Credit Photo: SIDIN CAFE FACEBOOK PAGE
Koram tengok ni...tengok asap dah terbau-bau

Assalamualaikum wbt

Ahahaha gempak dah tajuk, tapi tu la hakikatnya.

🌸 🌸 Ehemmmm, ni MamaHantek suka rela buat review ni tau. Takde komisen teeheeeheee…

Sebab memang sedap, berbaloi beli.

Lepas tu, sebab MamaHantek sefamily memang suka makan di restoran dorang iaitu Sidin Café di Dynaton, Bukit Angin, Temerloh.

Lepas tu, sebab Sidin Café ni buka stall kat tapak bazaar Ramadan Lurah Semantan, Temerloh, jadi nak la try special signature BBQ grill diorang ni. Read more

Resepi Air Mint Lemon yang Menyihatkan (lagi menyegarkan tekak time bulan puasa)

lemon drink 3 featured image

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah, baru berkesempatan nak update resepi pula hari ni.

Resepi air mint lemon istimewa oleh En. B ni cukup mendapat sambutan anak-anak (dan kami suami isteri gak 😍😍😍).

Secara asasnya En. B dapat idea resepi ni dari internet juga, tapi lepas tu diubah suai ikut tekak dan availability bahan-bahan.

🌸 🌸 🌸

Bahan-bahan (saiz hidangan untuk 4-6 orang): Read more
1 2 3 10