Jalan masih panjang (Edisi keputusan UPSR kurang memuaskan?)

Assalamualaikum wbt

Kecoh seminggu ni tentang UPSR.

Baik tak puas hati menurun bilangan yang dapat semua A, atau yang kata sistem exam-oriented, ranking dan sebagainya.

Aku bukan dalam bidang pendidikan dah, lebih-lebih lagi bukan dalam pendidikan rendah, menengah kebangsaan ni.

Jadi, aku tak boleh nak komen lebih-lebih, cuma sekali sekala tu boleh la kongsi sedikit pendapat sendiri sebagai ibu dan bekas pelajar dalam sistem pendidikan negara ni.

🌿🌿🌿 Read more

Kisah Oktober

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah, pejam celik dah penghujung Oktober.

Lemau juga aku ni nak update blog walaupun banyak perkara menarik, suka duka yang berlaku yang boleh dikongsi dalam blog ni.

Kalau hari ni dah 28 Oktobeer, patutnya ada 28 post aku boleh publish kalau aku anggap blog ni macam log harian.

Wahh..dah penghujung Oktober.

Ternyata masa sangat mencemburui kita.

+++

Tragedi Oktober – Apabila Keikhlasan Nurse Teruji

Read more

Mama Hantek’s Inch Loss Progress (Part 1)

Assalamulaikum wbt

Tak sangka dulu aku yang kena ambil suplemen untuk naikkan dan kekalkan berat badan ideal, alih-alih sekarang perlu fikir dan kena buat sesuatu untuk kempiskan perut.

Lawak tak lawaknya ironi ni?

++++

Bagi yang baru nak follow cerita ni, boleh klik kat sini untuk tahu macam mana orang yang pada asalnya kurus kering sekarang bergelut nak kempiskan perut? Read more

Agen MQ Magnifique Touch Foundation Temerloh & Kg. Awah, Maran

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah, selain menjual produk suplemen untuk kesihatan dan kecantikan yang terkenal Shaklee, saya tidak dapat menahan diri daripada menambah satu lagi produk kegemaran saya (saya hanya menjual produk yang saya pakai, saya suka, saya yakin dengan hasilnya yezzzaaa) iaitu MQ Magnifique Touch Foundation, foundation atau bedak krim asas yang TERBARU dan BEST.

Selain penghantaran secara pos ke seluruh negara, saya juga merupakan agen rasmi (jadi tidak perlu risaukan produk tiruan atau fake) bagi Temerloh (Seberang Temerloh) dan Kg. Awah, Maran untuk cash-on-delivery.

Font_Lab_129

Read more

Dari PTSD sehingga BMD: Hidup sememangnya suatu perjuangan

Artikel ni sebenarnya gabungan post-post Facebook aku beberapa hari ni.

Tapi sebab tulis suku-suku, orang pun baca suku-suku, sebab Facebook pun letak kat wall suku-suku.

Kecuali la kalau orang klik kat time-line aku baca dari mula ikut turutan.

Lagipun, kalau simpan kat time-line Facebook je, hilang dan sesekali muncul as memory.

Jadi, ada baiknya saya simpan dalam blog juga. Semuanya mengikut turutan tanpa edition di mana-mana kecuali introduction dan epilog cewahh.  Read more

1 2 3 12